LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

Örömmel várjuk hogy jelentkezz 

7100 Szekszárd, Pásztor utca 2.

+36 30 376 84 64

info@wrapgarage.hu

Kövess minket!

Instagram

Facebook

Tiktok


MIELŐTT KAPCSOLATBA LÉPÜNK, BIZTOS VAN NÉHÁNY KÉRDÉSED, AMIRE SOKAN KÍVÁNCSIAK: 

GYIK

Tulajdonképpen mi az autófólia?

Az autófólia egy PVC vagy PU (poliuretán) anyag, ami a gépjárművek kasztnijának bevonására szolgál. A prémium anyagok magas UV állósággal rendelkeznek, így védik a gépjármű felületét a nap káros hatásaitól. Könnyebb tisztíthatóságot tesz lehetővé, mivel felülete általában erre szolgáló bevonattal ellátott. A színes fóliák elsődleges feladata a látvány, a kavicsvédő fólia pedig - ahogy a nevükből is következik - a napi használatból eredő sérüléseket hivatott megakadályozni.

Mennyibe kerül egy fóliázás?

Minden jármű más és más, ezért nagyon nehéz előre megadott árakkal dolgozni. Van olyan lökhárító, amit 20-30 perc alatt le lehet fóliázni, de van amivel el kell tölteni akár 3-4-5 órát is, mivel szét kell szedni, radarokat is színre húzni, beömlőket előfóliázni (inlay), majd újra összerakni. Nem mindegy az autó alapszíne sem. Egy világos autót sötétre átszínezni több munka, mint egy sötétet világosra, ahol nem kell annyira mélyen dolgozni. Ezeken felül tény, hogy fólia és fólia között is vannak akár jelentős árkülönbségek, még márkán belül is.

De ha már ezt a kérdést megnyitottad, biztosan kíváncsi vagy számokra is, amit megpróbálok kicsit körülírni.

5 kategóriát szoktam megkülönböztetni színes fóliázásnál:

Mini kategória 250.000 - 400.000 HUF
(Smart, Mini cooper, 3 ajtós kis hatchback autók)

Hatchback kategória 350.000 - 500.000 HUF
(Skoda Fabia, VW Golf, Mazda 3)

Limuzin kategória 450.000 - 600.000 HUF
(Skoda Octavia, VW Passat, Mazda 6)

SUV és családi 7-személyes kategória 550.000 - 700.000 HUF
(BMW X, VW Touran, KIA Sorento)

Luxus, sport kategória 500.000 - 700.000 HUF

Motorok:

Robogók, Nakedbike 80.000 - 150.000 HUF

Sportmotor 100.000 - 250.000 HUF

A megjelölt árintervallum általános, vannak különös esetek, amikor ez lehet több is, legfőképpen különleges fólia esetén.


Kőfelverődés védelem:

Első szekció 300.000 - 500.000 HUF
(első lökhárító, első lámpák, motorháztető, első sárvédők, tükrök, A oszlop, tető eleje, kilincsbelsők, csomagtér bedobó nyílás)

Teljes autó 800.000 - 1.500.000 HUF


Lámpafelújítás 25.000 - 40.000 HUF/pár

A fóliázás olcsóbb vagy a fényezés?

Ez egy gyakori kérdés, ami igazából nem helytálló.

Fóliázni akkor lehet ha a fényezés jó állapotban van. Ha fényezésre van szükség, akkor a fóliázás valószínűleg nem a legjobb megoldás. Esetleg 1-1 elem sérülésénél nem feltétlen szükséges a fújás, elég a javítás és alapozás, amit be lehet vonni fóliával, de a tökéletes eredményhez ép és gyári (vagy legalább gyári minőségű) fényezésre van szükség.

Mennyi ideig tart a fóliázási folyamat?

Általában egy színes fóliázás 1-2 hét között készül el, kavicsvédelem autó elejére 3-4 nap, teljes védelem pedig 1-1,5 hét.

Nem megy tönkre a fényezés a fóliázás után?

A fólia a gyári fényezést nem bántja (sőt! védi) és az élettartamának lejáratáig probléma és ragasztómaradvány nélkül leszedhető. Fényezett elemek esetén nincs garancia a leszedés problémamentességére, azonban tapasztalataim alapján még a közepes minőségű fújással sem szokott probléma lenni, szakszerű eltávolítás esetén.

Ha leszedem a fóliát ott marad a ragasztó?

Ha nem egy túlhordott fóliáról beszélünk, akkor nem.

Hogyan tisztítsam?

Az autófóliát úgy tervezték, hogy ne hímes tojásként tekintsen rá az ember, így ahogy a gondos gazda a fényezését ápolja, úgy a fóliát is ápolhatja. Fóliázás esetén egyetlen tiltás van, a kefés automata mosó.

Mennyire strapabíró a fólia?

A fóliák legnagyobb ellensége a nap. Azonban a mai Premium fóliák nagyon jól tűrik az UV sugárzást, így fakulást, sárgulást évek után sem lehet tapasztalni, ami főként akkor látszik, amikor 3 év után egy elemet újra kell húzni valamilyen sérülés miatt. Azonban azt fontos észben tartani, ahogy a fényezés sem golyóálló, úgy a fólia sem.

Mi a helyzet a karcokkal?

A fóliák nagy része öngyógyuló, így a hajszálkarcok, ami a fényezésen szokványos, itt nincs jelen. A fényes fóliákat ráadásul még polírozni is lehet, így egy-egy apróbb húzás is eltávolítható belőlük.

A nap mennyire képes fakítani a fólia színét?

A fóliák élettartamán belül a fakulás nem jellemző, amire a gyártók általában szavatosságot is vállalnak.

A színes fólia is védi az autómat?

Valamennyire igen, de a színes fóliáknak a látvány az elsődleges feladatuk. Bogár által okozott karcoktól, UV sugárzástól nagyon, kavicsoktól kevésbé véd, mint a védőfólia. 

Van garancia a fóliázásra?

Természetesen igen. Kétféle garancia van a fóliára: gyártó által biztosított és általam biztosított.

Gyártói garanciát nem szokványos esetekben lehet érvényesíteni, mint például UV által okozott változás a fólián, ami nem fordulhatna elő, vagy pl. a ragasztó hibája esetén.

Az általam biztosított garancia a telepítésre vonatkozik. Egyaránt színes és átlátszó fóliázás esetén is 1 évig tart a garancia időszak, mivel a fólia minden évszakban máshogy viselkedik az időjárástól függően, így lefedésre kerül egy egész ciklus. A garancia feltétele a telepítés utáni vizit. A telepítés után 1-2 héten belül díjmentesen átvizsgálom a fóliát, majd ha szükséges rá 1 hónapra is van egy vizit. A garancia időszak innentől kezdődik, tehát valójában a 12 hónap helyett 13,5 hónap a garancia idő.

Beíratnám az új színt a forgalmiba... Mit kell tennem?

Szerencsére a szín átírása nagyon egyszerű folyamat. A kész fóliázással el kell menni egy olyan helyre, ahol műszaki adatlapot állítanak ki. Ha műszakis az autó, akkor műszaki közben is lehetséges az adatváltozás kérelmezése. A kapott papírral az okmányiroda helyben kiállítja az új forgalmit, amiben már az új szín szerepel.

Lízingelt autóm van, akkor is lehet fóliázni?

Eddigi tapasztalataim alapján a lízingcégek nincsenek a fóliázás ellen, sőt van olyan aki kifejezetten örül neki.

Megsérült a fóliám. Mit csináljak?

Ha nálunk készült a fóliázás, valószínű van még 1-2 méter valahol eldugva a raktárban, amiből kedvezményesen újra húzom a sérült elemet. Nem jellemző hogy a gyártók megszűntetik a színeket, így ha nincs raktáron maradék, vagy máshol készült és azért nincs, nagy valószínűséggel nem lesz gond a beszerzéssel.

Fontos hogy ha nem a te hibádból sérült, biztosító felé indulj el. A fólia drága mulatság, főleg ha újra kell húzni elemeket azért, mert valaki figyelmetlen volt.